Recreatiegebied 't Hilgelo

Het gebied heeft een oppervlakte van 36 ha. en bestaat uit een ruime waterplas met strand en speel/ ligweiden. Niet alleen waterfietsen en kano's, maar ook ligstoelen en parasols zijn ter plekke te huur. Ook bestaat de mogelijkheid een surfkluis te huren, zodat u uw surfplank niet iedere keer mee naar huis hoeft te nemen.

Het recreatiegebied wordt momenteel fors uitgebreid. Na de ontzanding is de plas ongeveer verdubbeld tot 36 ha water. De ontzanding vordert gestaag zodat de plas in oppervlak al gegroeid is. Nog niet alle oevers zijn afgewerkt en de plas is nog niet overal op de juiste diepte. De oeverstroken zijn eveneens gedeeltelijk ingericht.

In eerste instantie zijn de rondgaande paden aangelegd en is nieuwe beplanting aangebracht. De paden zijn geschikt om te wandelen en te fietsen. Voor ruiters en koetsiers is een afzonderlijk pad aangelegd. Op enkele punten zijn vooruitlopend op de totale inrichting vast enkele bankjes geplaatst. De komende jaren wordt verder gewerkt aan de zandwinning en de afrondende inrichting. Ontstaansgeschiedenis

Tot stand gekomen door ontzanding in de periode 1965-1975, daarna is het gebied ingericht voor recreatie; momenteel wordt de plas door een nieuwe ontzanding belangrijk groter gemaakt.


Voorzieningen

  • Paviljoen waarin een café-snackbar en verkooppunt.
  • HBO-ruimte en beheerdersruimte