Hilgelo, Duikteam De Achterhoek

De plas ligt bij de plaats Meddo, een kerkdorpje van Winterswijk. Het is een echte recreatie plas waar 's zomers veel wordt gerecreëerd en gevist. In de winter heeft er in deze plas een zandzuiger gelegen met als gevolg dat het zicht heel slecht was. Desalniettemin ga ik het wel weer proberen want in de glorie tijd van het Hilgelo was het hier toch mooi duiken. Deze plas is niet zo groot maar het is er op zes à acht meter mooi doordat je dan langs een veenlaag kan zwemmen. Deze wand gaat een heel stuk door totdat je een inham krijgt. Daar zit heel veel jong broed omdat het hier ondiep is.

Volg je dan je kompas weer naar het midden, het diepe in, dan kom je op een diepte van dertien meter een volkswagen busje tegen. Als het busje opdoemt kun je er donder opzeggen dat er een grote snoek voor ligt. Deze bekijken we dan even en gaan door naar het busje. 's Winters ligt de bus altijd vol met allerlei vis en 's zomers is er bijna geen visje te zien.

We peilden ons vervolgens op de andere kant op het steigertje uit en gingen weer onder om terug te komen bij onze instapplaats. In het ondiepe is zeer dichte begroeiing waar je eerst door moet Overal, zelfs achter de oren, kan je dan de waterplanten weg halen maar dit gaat snel over omdat hij of zij dan de plas al kent en weet hoe het te ontwijken. Het zicht is hier altijd even afwachten omdat er nog steeds bij tijd en wijle een zandzuiger in ligt.

De plas heeft een diepte van 18 meter en een zicht van 2 tot 5 meter.
Vanaf houten steigertje, aan noord-zijde van plas, 210 graden zwemmen en je vindt een busje op ong. 12 meter diepte.
Baars, Karper, Paling, zout waterkreeft.


Contact

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
 

Arjan Rouwhorst

06 13179284

E-mail: info@duikteamdeachterhoek
www.duikteamdeachterhoek.nl

Terug