Warenmarkt in Winterswijk

Dé gezelligste markt van de Achterhoek

De geur van gebrande noten, dagverse vis, smaakvolle kruiden, warme stroopwafels en oliebollen. Marktkooplui die hun waren met veel enthousiasme aan de man brengen en altijd in zijn voor een goede grap. Een feest van geur en kleur, een gemoedelijke sfeer en een ruim en veelzijdig aanbod. Van harte welkom op de markt in Winterswijk, de gezelligste markt van de Achterhoek!

Wist je dat...

.... er op woensdagmorgen en op zaterdag markt is in Winterswijk?
.... er meer dan 50 verschillende marktkramen voor je klaarstaan?
.... de Winterswijkse warenmarkt al eens is uitgeroepen tot beste middelgrote markt van Nederland?
.... je altijd gratis kunt parkeren op loopafstand van de markt?

Warenmarkt in hartje Winterswijk

De Winterswijkse warenmarkt is een begrip in de regio. Van heinde en ver trekt de markt op woensdagmorgen en zaterdag een grote schare liefhebbers naar het hartje van Winterswijk. Uniek gelegen rondom de statige Jacobskerk op het centrale marktplein, nodigen de marktkooplieden je uit om heerlijk te struinen langs de vele kramen met producten van topkwaliteit.

Van groente en fruit, kaas, noten, dagverse vis, bloemen en planten, dierbenodigdheden, kruiden, internationale delicatessen, oliebollen en stroopwafels, tot kleding, cosmetica, stoffen, lederwaren, woon- en modeaccessoires. Het aanbod is zeer veelzijdig en biedt voor ieder wat wils. Tussendoor geniet je van heerlijke hapjes en drankjes op een van de vele terrassen van de gastvrije horecagelegenheden rondom het marktplein.

Tweemaal per week, op woensdagmorgen en op zaterdag, vind je de warenmarkt rondom de Jacobskerk op het centrale marktplein in Winterswijk. Op woensdagmorgen vind je er alle kramen voor je dagelijkse boodschappen. De zaterdagmarkt is uitgebreider opgezet en telt meer marktkramen. Op sommige koopzondagen, Duitse feestdagen en tijdens diverse evenementen in het centrum worden er extra warenmarkten georganiseerd.

Openingstijden warenmarkt op woensdag

1 juni t/m 1 september van 8:00 uur tot 14:00 uur
1 september t/m 31 mei van 8:00 uur tot 13:00 uur

Openingstijden warenmarkt op zaterdag

1 maart t/m 31 oktober van 8:00 uur tot 17:00 uur
1 november t/m 28 februari van 8:00 uur tot 16:00 uur

Gratis parkeren

Breng je een bezoek aan de Winterswijkse warenmarkt? Dan hoef je je geen zorgen te maken over de parkeermeter. Die is er namelijk niet. Nergens! Parkeren in Winterswijk doe je overal gratis en op loopafstand van het winkelcentrum en de markt. Er zijn maar liefst 1300 gratis parkeerplaatsen, waarvan er een aantal zijn voorzien van laadpalen voor elektrische auto's. Volg de P-route, aangegeven op de blauwe borden langs de invalswegen rondom het centrum. Op de digitale borden wordt aangegeven hoeveel parkeerplaatsen er nog vrij zijn. Maar er wordt wel op bepaalde plekken de parkeerschijf gebruikt.

Kom je met de e-bike? Stal je fiets dan aan de achterzijde van het oude raadhuis aan het Vrijheidspark. Daar kun je jouw e-bike gratis overdekt stallen én opladen.